Taxaties motorboten, zeiljachten en sloepen

Taxatie Dagwaarde bij een aankoopkeuring

Voor de oriëntatie naar de dagwaarde van de boot van uw keuze - motorboot, zeilboot, sloep, - kunt u via de websites van makelaars en particulier aanbod een indruk krijgen van de gevraagde prijzen. De prijsvariaties in het vergelijkbare aanbod zijn vaak te verklaren uit de onderhoud / conditie en de uitrusting van de boot van uw keuze. Wij kunnen u met onze grote ervaring helpen met een onafhankelijk taxatie of u bij uw prijzen vergelijk voor de boot van uw keuze een juiste conclusie heeft getrokken. Als u een boot wilt verzekeren, wordt er vaak door de verzekeringsmaatschappij een dagwaarde verlangd. Dat voorkomt ook dat u mogelijk teveel premie gaat betalen. De Taxatiewaarde kan op verzoek op een los blad aan het rapport van de aankoopkeuring worden toegevoegd.

Vaste taxatie volgens Art. 7-960 Burg. Wetboek

Bij een z.g. Vaste Taxatie legt u voor een bepaalde periode (bv. 3 jaar) de waarde van de boot vast waarop de premie wordt bepaald. Dit voorkomt discussie met de maatschappij over de hoogte van de schade uitkering bij een “total loss” van de boot door bijv. zinken en brand. Niet iedere verzekeringsmaatschappij is bereid om een boot op basis van een Vaste Taxatie te verzekeren. Vraag ernaar bij uw assuradeur. De Vaste Taxatie wordt in een duidelijk taxatierapport met foto’s door Dros Nautic vastgelegd.
DROS NAUTIC is als taxateur gecertificeerd door VRT-NIVRE Taxateur/Valuer. Belangrijk voor het taxeren van uw boot.

Wilt u een taxatie?

Voor een onafhankelijke Taxatie van uw schip stuurt u een SMS of belt u rechtstreeks naar de mobiel van Rob D. Dros op 0031(0)6 22 48 04 32. Mailen kan naar rob@drosnautic.nl

naar boven