nederlandsenglish


Grand Banks Polyester Motorboot


Hallberg Rassy kajuitzeiljacht

Radar test

Inwatering houtwerk

Dros Nauticde experts
 in aankoopkeuringen
  en taxaties

Taxaties motorboten, zeiljachten en sloepen

Taxatie Dagwaarde bij een aankoopkeuring

Voor de oriëntatie naar de dagwaarde van de boot van uw keuze - motorboot, zeilboot, sloep, - kunt u via de websites van makelaars en particulier aanbod een indruk krijgen van de gevraagde prijzen. De prijsvariaties in het vergelijkbare aanbod zijn vaak te verklaren uit de onderhoud / conditie en de uitrusting van de boot van uw keuze. Wij kunnen u met onze grote ervaring helpen met een onafhankelijk taxatie of u bij uw prijzen vergelijk voor de boot van uw keuze een juiste conclusie heeft getrokken. Als u een boot wilt verzekeren, wordt er vaak door de verzekeringsmaatschappij een dagwaarde verlangd. Dat voorkomt ook dat u mogelijk teveel premie gaat betalen. De Taxatiewaarde kan op verzoek op een los blad aan het rapport van de aankoopkeuring worden toegevoegd.

Vaste taxatie volgens Art. 7-960 Burg. Wetboek

Bij een z.g. Vaste Taxatie legt u voor een bepaalde periode (bv. 3 jaar) de waarde van de boot vast waarop de premie wordt bepaald. Dit voorkomt discussie met de maatschappij over de hoogte van de schade uitkering bij een “total loss” van de boot door bijv. zinken en brand. Niet iedere verzekeringsmaatschappij is bereid om een boot op basis van een Vaste Taxatie te verzekeren. Vraag ernaar bij uw assuradeur. De Vaste Taxatie wordt in een duidelijk taxatierapport met foto’s door Dros Nautic vastgelegd. DROS NAUTIC is gecertificeerd als Hiswa Qualified Yacht Valuer en geregistreerd als Register Taxateur bij het VRT. Belangrijk voor het taxeren van uw boot.

Wilt u een taxatie?

Voor een onafhankelijke Taxatie van uw schip stuurt u een SMS of belt u rechtstreeks naar de mobiel van Rob D. Dros op 0031(0)6 22 48 04 32. Mailen kan naar rob@drosnautic.nl

Standaard HISWA taxatierapport

Persbericht

Driebergen, 31 augustus 2011

Taxatie pleziervaartuigen duidelijk door standaard HISWA taxatierapport

De ontwikkeling van een gestandaardiseerd HISWA taxatierapport voor jachten maakt de werkwijze rond taxaties inzichtelijk en duidelijk. HISWA Vereniging heeft in samenspraak met de HISWA Qualified experts en makelaars het taxatierapport opgesteld.

Standaardisatie van de rapportage betekent dat op eenduidige wijze tot een waardevaststelling van pleziervaartuigen wordt gekomen. Beter inzicht in de wijze waarop een waardeoordeel van een jacht tot stand komt, biedt meerwaarde voor zowel de consument als de financier. Het rapport mag worden gebruikt door de HISWA Qualified makelaars en experts, partijen die vaak worden betrokken bij het afgeven van taxaties ten behoeve van aan- en verkoop, financiering en verzekering van een jacht.

Middels het nieuwe rapport wordt ook ingespeeld op de bijzondere wensen van de diverse financiers die hiermee op hun wenken worden bediend. A. F. van der Laaken van de Friesland Bank: ‘Wij juichen dit HISWA-initiatief toe, want de steeds verder professionaliserende watersportmarkt is echt toe aan een nieuwe standaard’.

HISWA Qualified expert Rob Dros voegt daaraan toe: ‘Door deze standaard rapportage wordt een nieuwe bouwsteen toegevoegd in het pakket aan zekerheden dat wij de consument al bieden. Vertrouwd zakendoen en het verhogen van ons niveau van dienstverlening gaan zo hand in hand’.